Bismillahirrahmanirrahim..
Ini pun cerita semalam, selepas siapkan tempahan customer.. marathon biskut raya. Biskut ke 3 tahun ini. Resepinya dari kakak kembar Sue, kakJalilah JJ .
Ini pun cerita semalam, selepas siapkan tempahan customer.. marathon biskut raya. Biskut ke 3 tahun ini. Resepinya dari kakak kembar Sue, kakJalilah JJ .
Semprit Dahlia versi JJ
Dicuba oleh : Surianti Ramli
Dicuba oleh : Surianti Ramli
250 butter scs unsalted
250 butter twin cow
170 gram gula icing
2 cawan tepung kastard
3 cawan tepung jagung
2 sudu besar tepung sagu
1/2 cawan tepung gandum tgk pd kelembutan jnji xmelekat di tgn
1 sudu teh essen rose/vanila
250 butter twin cow
170 gram gula icing
2 cawan tepung kastard
3 cawan tepung jagung
2 sudu besar tepung sagu
1/2 cawan tepung gandum tgk pd kelembutan jnji xmelekat di tgn
1 sudu teh essen rose/vanila
Cara penyediaan :
1.Satukan butter, gula icing ,esen rose dan serbuk vanilin dan pukul sebati tak perlu lama.Gunakan senduk kayu sahaja.
2.Masukkan tepung kastard ,tepung jagung dan tepung gandum uli hingga menjadi doh dan warnakan mengikut pilihan anda.
3.Guna acuan dan terap. susun dalam tray hiaskan dgn coklat chip.(sue letak ceri merah)
Bakar pada suhu 160, 25-30 minit bergantung pada oven yg digunakan.
2.Masukkan tepung kastard ,tepung jagung dan tepung gandum uli hingga menjadi doh dan warnakan mengikut pilihan anda.
3.Guna acuan dan terap. susun dalam tray hiaskan dgn coklat chip.(sue letak ceri merah)
Bakar pada suhu 160, 25-30 minit bergantung pada oven yg digunakan.
No comments:
Post a Comment