Selamat berpuasa semua.. Sue masak tomyam ni atas permintaan anak-anak. Bila perut tengah lapar, semua rasa nak makan. Mujur jugak masak tomyam ni mudah. Berkejar masa pun sempat lagi.
Cara masak :
1. Rebus bahan bertanda * hingga mendidih dan ayam menjadi empuk.
2. Masukkan udang, sotong, daun limau, cili padi, sayur campur dan garam secukupnya. Jangan masak terlalu lama, nanti sotong dan udang jadi liat.
Siap. Cara Sue yang simple.
Selamat mencuba :)
Bahan-bahan :
3 ketul kiub tomyam knorr*
1.5 liter air*
Isi ayam secukupnya(dipotong)*
3 batang serai diketuk*
2 inci halia*
2 inci lengkuas*
Bawang besar dipotong bulat*
1 biji tomato besar dipotong dadu*
Sayur campur
Udang
Sotong
Daun limau
Cili padi
Garam
# jika suka pedas, kisar cili padi bersama 3 ulas bawang merah dan 3 ulas bawang putih dan rebus bersama bahan bertanda *
Cara masak :
1. Rebus bahan bertanda * hingga mendidih dan ayam menjadi empuk.
2. Masukkan udang, sotong, daun limau, cili padi, sayur campur dan garam secukupnya. Jangan masak terlalu lama, nanti sotong dan udang jadi liat.
Siap. Cara Sue yang simple.
Selamat mencuba :)
No comments:
Post a Comment