Saturday, October 17, 2015

Cucur jagung rangup di luar lembut di dalam

Bismillahirrahmanirrahim..
Cucur jagung rangup di luàr lembut di dalam utk minum petang..sepinggan sekejap je licin.
Sebelum ini Sue pernah share resepi cucur udang yang kekal lembut walau pun seharian, kali ini cucur jagung pula..lain sikit caranya. Tapi hasilnya, sedap !
Kalau nak buat cucur udang guna resepi ini pun boleh, hanya gantikan jagung dengan udang je..




Cucur Jagung
Oleh : Surianti Ramli

Bahan2 :
2 1/2 cawan tepung gandum
1 cawan air panas
1 cawan air biasa
1 biji telur
1 sb gula
1 sb cuka
1 sk serbuk kunyit
Kucai, bawang besar yang dipotong dadu, setongkol jagung diambil isinya.
Secubit garam

Cara penyediaan :
-satukan tepung dan air panas, gaul rata.
-masukkan bahan lain & gaul sebati.
-biar sekejap dan boleh digoreng dengan minyak panas.



No comments:

Post a Comment