Saturday, September 13, 2014

Cucur Jagung sedap dan rangup

Terliur tengok sahabat fb Ct Zalieda Zaliedana buat cucur jagung, petang ini Sue pun buat juga. Bahan untuk membuat cucur Sue gunakan cara Sue sendiri seperti biasa, tapi Sue ikut petua dari Ct, untuk menyedap dan merangupkan cucur, bancuh tepung menggunakan air sejuk dari peti ais dan tambahkan 1sb cuka. Memang sedap sungguh. Terima kasih kasih Ct. Izinkan kakSue kongsikan di sini ya...


Cucur Jagung
Oleh : Surianti Ramli

Bahan-bahan :
2 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan air sejuk dari peti ais
1 sb cuka
1 sb gula
1/2 sk garam
1 tongkol jagung mentah diambil isinya
1/2 st kunyit serbuk
*sayur kucai atau lain2 kalau suka

Cara penyediaan :
Satukan semua bahan di atas, kacau sebati. Biarkan sekejap dalam peti ais. Goreng dalam minyak panas.

Selamat mencuba.

1 comment:

  1. izin share ya admin :)
    buruan gabung bersama kami,aman dan terpercaya
    ayuk... daftar, main dan menangkan
    Line : agen365
    WA : +855 87781483 :)
    Silakan di add ya contaknya dan Bergabung juga ya :)
    Ditunggu ya Bosku :)

    ReplyDelete